• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    07 Ara 2015 19:20 3240 Okunma

Beşiktaş’ın sezon başından bu yana attıklarından daha çok kaçırdıklarını artık herkes ezberledi. Öyle ki Beşiktaş maç başına 1 2 değil, 4 5 tane yüzde yüzlük gol pozisyonunu heba edip maçın son dakikalarında maçı zora sokuyor. Geçen sene Bilic döneminde de farkı ikiye çıkarmakta zorlanan Kara Kartal, bu sezonda da son üç haftadır bu sıkıntıyı tekrar yaşamakta. Bisesvar’ın son saniyedeki direği yalayan şutu golle sonuçlansaydı kaçan sadece 3 puan değil, maç boyunca gösterilen performans, mücadele olacaktı. Girdiğiniz pozisyonları bu kadar cömertçe harcarsanız her zaman dün akşamki kadar şanslı olamayabilirsiniz.

Bu sezon başında Tolgay ile Veli’nin sakatlanmasıyla birlikte orta sahadaki liderlik, oyun kurgusu açısından en çok umut bağlanan oyuncu Oğuzhan değil Sosaydı. Özellikle geçen sezon gösterdiği performans ile Beşiktaş’ın vazgeçilmezi olan Sosa bu sezon sadece birkaç maçta iyi oynamış diğer maçlarda vasat bir oyun sergileyip maçın 90 dakikasında sahada kalamamıştı. Dün gece bir anlamda Sosa’nın dönüşü oldu ve 1 gol 1 asistlik performansı ile göz kamaştırdı. Atmış olduğu gol üst düzey oyuncuların atacağı bir türdendi ve bu golde kalecinin yapabileceği hiçbir şey yoktu.

Beşiktaş’ın en etkili bölgesi olan hücum hattında yer alan Gökhan Töre ve Olcay Şahan’da gözle görülür bir düşüş söz konusu. Sezon başında hücum hattının kare asından biri olan Töre, İzlanda maçından bu yana etkisiz, vasat bir görüntü çiziyor. Nitekim kondisyonu ile ön plana çıkan Olcay da son 4 5 haftadır yokları oynuyor ve bir an önce toparlanmaz ise ilk on birdeki yerini Q7 ve Kerim’e kaptırması kaçınılmaz.

Dün akşamda görüldü ki Beşiktaş’ın transferdeki birinci önceliği kesinlikle stoper olmalı. Sezon başında Milosevic ve Franco’yu ilk on birde düşünmeyen Şenol hocanın ısrarla yabancı bir stoper istemesine rağmen bu istediğinin gerçekleşmemesinin sıkıntısını çekiyor Beşiktaş. Sol bekte dahi vasat bir görüntü ortaya koyan Tosic’instoper bölgesinde oynamasının bir açıklaması olamaz. Öte yandan Atiba insan üstü bir performans ortaya koymasaydı, Beşiktaş defans hattında yaşadığı sıkıntının bir benzerini Tolgay ve Veli’nin yokluğunda orta sahada yaşayacaktı. Yönetimin devre arasında bunları göz önünde bulundurması gerekiyor.

Beşiktaş sezonun ilk yarısının bitmesine az bir süre kala bu haftayla birlikte zor bir viraja giriyor. Hafta içi oynayacağı ve Avrupa Ligindeki kaderini belirleyecek olan Lizbon maçından sonra sırasıyla Galatasaray, Osmanlıspor ve Konyaspor ile karşılaşacak. Özellikle Galatasaray derbisi Beşiktaş için bir anlamda yıllardır başa çıkamadığı ligin sonunu iyi oynama, üzerindeki liderlik baskısıyla başa çıkma açısından ciddi bir sınav olacak.

YORUMLAR