Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Zalgiris'i Farkla Geçti!
Beşiktaş, Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Zalgiris'i 3-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı. Takım, etkileyici bir performans sergiledi.
30 Okunma
SİNAN VARDAR - KARTAL AVRUPA'DA KANATLANDI
Beşiktaş, Avrupa Ligi Play-Off Turu'na kadar yenilgisiz ve gol yemeden gelmeyi başardı. Eyüpspor karşısında elde edilen zafer, moral kaynağı oldu. Şimdi bu turu geçip Avrupa kupalarında yer alma zamanı. Tribünler tamamen dolmuş durumda. Beşiktaş taraftarı, her zamanki gibi takımını destekliyor. Kadroda yer alan oyuncular, beklenildiği gibi sahada.
Beşiktaş maça hızlı bir giriş yaptı. Bu tür karşılaşmalarda erken gol atmak kritik bir öneme sahip. Rıdvan Yılmaz'ın kornerden kullandığı topta Hyeon-gyu Oh, topu ağlara göndererek ekibi öne geçirdi. Bu golün hemen ardından, sol bek ortasında sağ bek Murillo, topu ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş, etkileyici bir oyun sergileyerek skoru artırmaya devam etti. Kısacası, her şey harika başlamıştı. Hafta içindeki yazımda da belirttiğim gibi, Beşiktaş böyle devam ederse karşısında durabilecek bir rakip olamayacak.
İki asistle maçın öne çıkan isimlerinden biri olan Rıdvan'ı da ayrıca tebrik ediyorum. Beşiktaş, en pahalı transfer dönemini geçirdiği son sezonda, önce doğru bir futbol aklı bularak Önder Özen ile sağlıklı bir yapılanmaya gitti. Ardından, başarıya aç bir teknik direktörü takımın başına getirerek ne kadar doğru bir yol izlediğini gösterdi. Hem Avrupa Ligi maçlarına hem de Süper Lig'deki başlangıca bakıldığında, bu seçimin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha görüyoruz.
A Millî Takım Teknik Direktörümüz Montella'ya buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: Salih Özcan, Orkun Kökçü, Emirhan Topçu ve Rıdvan Yılmaz Millî Takım'a dahil edilmeli ve düzenli olarak forma giymelidir. Aksi takdirde iki elim yakasında! Beşiktaş, Orkun Kökçü'nün penaltıdan attığı golle farkı üçe çıkardı. Baştan sona sergilediği etkileyici futbolla Beşiktaş, adını Avrupa Ligi'ne yazdırmış durumda.
TURGAY DEMİR - AVRUPA KARTALI
Tribündeki taraftarlar bir an bile susmadı, sahadaki oyuncular ise durmaksızın mücadele etti. Maçın özeti tam olarak bu. Vlahovic'in ilk 18'de yer alması, takımı bir başka seviyeye taşıdı. Rıdvan'ın yaptığı ortaya yükselerek muhteşem bir kafa vuruşu gerçekleştiren Vlahovic, topu kalecinin üzerinden ağlara gönderdi. Daha beşinci dakikada herkes “OH” demiş oldu.
Beşiktaş, sol beki, sağ beki ve stoperleriyle rakip kaleye baskı yapmaktan çekinmedi ve Zalgiris'in top oynamasına fırsat vermedi. Konuk ekip, kazandıkları topları uzun süre ayaklarında tutamadı. Beşiktaş’ın aktif dinlenme yaptığı on dakikalık bölüm dışında, ilk yarıda Zalgiris adeta nefes almakta zorlandı. Herkes öndeydi dedik ya… Savunmanın solundan Rıdvan yine bir ortalama yaptı, sağdan Murillo altı pasa doğru koşarak ikinci golü kaydetti.
Bu golden sonra Kartal’ın gösterisi devam etti. Tribünlerde bir bayram havası hakimken, sahada Beşiktaş'ın belirgin üstünlüğü gözlemleniyordu. Orkun, penaltıdan attığı golle adeta fişi çekti. Dün gecenin en güzel yanı, oyun sisteminin giderek oturmaya başlamasıydı. Takımın ne yapmak istediği daha net bir şekilde gözlemleniyor.
Trossard, kendine gelmeye başladı. Bir anda üç rakibi geçerek harika bir hareket yaptı. İlhan Fakılı ise her zamanki gibi sahada görevine hazır; oyuna girdiğinde ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu. Vlahovic'e gelince, onun adı dahi tribünleri coşturmaya yetiyor.
Dün Tüpraş Stadı “Duşan, Duşan” tezahüratlarıyla yankılandı. Sahaya çıkmadan önce bile yarattığı heyecan, Beşiktaş taraftarının bu transfere ne kadar büyük bir değer verdiğini gösteriyor. Artık stadyumlar, bu tür coşku dolu anlarla inleyecek gibi görünüyor. Sonuç olarak, bu Kartal, Avrupa'da sadece tur geçmekle kalmayıp, iz bırakmayı da hedefliyor.
Muhabir: Atahan Coşkun
-
Fatih Coşkun Beşiktaş Bayer Münih’i nasıl yener
-
Mehmet Batuhan Afşarlı Nerde Bizim Beşiktaş
-
Turgay Malatyalı Zirve Aşkına
-
Mehmet Akif Altındağ YİNE YENİ YENİDEN
-
Yaşar Karal Lider Kalmak Önemli
-
Okan Yılmaz TOLGA ÖZ’’ÇIRAK’’
-
Emre Yıldırım İKİ SEZON BENZERLİĞİ VE SON HAKEM ATAMALARINDA AMAÇLANANLAR
-
Ali Osman Kızılışık ANKARA BEŞİKTAŞA DEPLASMAN DEĞIL!
-
Ali Aytekin Sistem Değişikliği

