2. Haciz Vakası !

Siyah-beyazlıların, UEFA'ya 2015-2016 sezonu için azami 20 milyon avro, 2016-2017 sezonu için ise azami 10 milyon avro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt et

2. Haciz Vakası ! 08 May 2015 20:42 2478 Okunma

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi tarafından incelenen Beşiktaş, ceza aldı ve yaptığı anlaşmayı duyurdu.

UEFA, Finansal Fair Play kriterleri soruşturması sonucunda Beşiktaş'ın 5,5 milyon avro olan UEFA katılım gelirlerine tedbir koydu.

Siyah-beyazlıların, UEFA'ya 2015-2016 sezonu için azami 20 milyon avro, 2016-2017 sezonu için ise azami 10 milyon avro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt ettiği de bildirildi.

İşte yapılan açıklama :

'' Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. Bu sınırlama, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda 2017/18 sezonunda kaldırılacaktır. Halihazırda UEFA 2014/15 A listesinde yer alan oyuncular ile, sözleşmesi bitmiş ve serbest oyuncular ile imzalanacak sözleşmeler bu sınırlama kapsamında değildir.

irketimiz toplam 5.5 milyon Avro tutarındaki UEFA Katılım gelirlerine tedbir konulmasını kabul etmekte olup, bu tutarın 1.5 milyon avroluk kısmı 2015/16, 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında 3 eşit taksit halinde UEFA'ya ödenecektir. Kalan 4 milyon avro üzerindeki tedbir şarta bağlı olup, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda UEFA tarafından kaldırılacaktır."

Yorumlar