• Okan Yılmaz
    Okan Yılmaz

    okanyilmazzzz@gmail.com

    11 May 2015 12:25 12567 Okunma

Beşiktaş dün Sosa´nın harika frikik golüyle öne geçti. Tam bir sarraf hassasiyetiyle ölçüp biçerek golünü atan Sosa takımına daha ilk dakikalarda skor avantajını kazandırmış oldu. Açıkçası golden sonra Beşiktaş´ın müthiş coşku ve tempoyla bir gol daha atması durumunda maçı farka götüreceğini düşünüyordum. Kim bilir belki de haklıyımdır. Bir gol daha bulabilsek düşüncem doğru çıkacaktı.

1-0’dan sonra Beşiktaş ilk devrenin kalanında skoru arttıracak birçok pozisyon da buldu. Maç boyunca rakip kaleye 24 şut gönderen Beşiktaş, bir türlü ikinci golü atamadı. Bunda Demba Ba´nın artık her futbolseverin görebileceği şekilde mental ve fiziksel açıdan çok kötü durumda olmasının tartışılmaz etkisinin olduğu aşikar.

İkinci yarı ise zaten iyi olan Beşiktaş, bir bir vites yükseltti ve tempoyu çok artırdı fakat bir türlü golü bulamadı. Dün sahada gördüğüm şey, takımda tempo var, pozisyon var, istek var fakat gol yok. Bunun en büyük sebebinin ise Beşiktaş´ın son haftalara girilirken şampiyonluk yarışındaki büyük baskıyı rakipleri kadar kaldıramadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu baskıyı kaldıramamada ise Bilic´in ateşli ruh halinin futbolcularına yansımasının ve Beşiktaş´ın genel anlamda genç oyunculardan oluşmasının etkili olduğunu düşünüyorum.

Tüm bu düşüncelere rağmen, tüm bu olumsuzluklara rağmen Beşiktaş yine de maçı kazanabilirdi. Fakat bu seferde sahneye adı Özkalfa, kendisi Özçırak olan hakem çıktı. Gerçi o hataları bir çırağın yapıp yapmayacağından bile şüpheliyim. Maç boyunca benim sayebildiğim 5 çok net hatasının yanı sıra sadece Gaziantepspor´un golü öncesi Serdar Kurtuluş´a yapılan sert faulü görmemesi ve en az 20 santim dışarıda olan topu görmemesi Tolga Özkalfa´yı bir yıl boyunca eleştirmek için yeter de artar bile diye düşünüyorum.

Son olarak şunu da söylemek gerek: Tamam dün hakem maçı katletti ama biz de üzerimize düşenleri yeterince yapmıyoruz. Bunu yine sadece küçük bir örnekle belirtmek istiyorum. Dakika 90+5.. Gaziantepspor´lu Erdem Şen kalenin yanı başında boş kaleye topu gönderiyor, Allah´tan top girmek istemiyor ve dışarı çıkıyor. Bu pozisyonu düşündüğümüz zaman bu bir puan sene sonunda şampiyonluk yolundaki en değerli puan olarak karşımıza çıkabilir ve bu kaybettiğimiz puanlar bizim için hayırlı olabilir. Nasılına gelecek olursak Galatasaray´ın arkasında TT Arena´ya gidersek lider gitmekten daha iyi bir performans göstereceğimizi düşünüyorum. Artık Galatasaray´ı yenmekten başka çıkar yolumuz yok. Şunu da söyleyeyim sezonun bu en önemli derbisinde de galibiyet alamazsak Bilic´i göndersinler artık! Tamam her şey derbi değildir ama 2 senede hiç derbi kazanamamışsan ve sezonun bu en önemli derbisinde de kazanamayıp şampiyonluğu kendi ellerinle rakiplere bırakacaksan sen de bırak kardeşim! Sinan Engin´e tamamen katılıyorum ve sözlerime onun sözleriyle son veriyorum: "Lan biz Carvalhal ile derbi kazandık. Galatasaray'ı yenemezsen güle güle git Bilic"

YORUMLAR