• Okan Yılmaz
    Okan Yılmaz

    okanyilmazzzz@gmail.com

    08 Mar 2015 10:59 2714 Okunma

Beşiktaş´ımız bu hafta Medicana Sivasspor deplasmanına gidiyor. Öncelikli olarak ev sahibi ekibe göz atacak olursak; Medicana Sivasspor son iki maçını kazanamadı. 21. haftada evinde Galatasaray´a boyun eğen, 22. haftada da başkent deplasmanında Gençlerbirliği´yle berabere kalan Yiğidolar, bu maçı alarak Sergen Yalçın´ın gelişiyle yakaladığı harika form grafiğine tekrar dönmeyi düşünüyor. Medicana Sivasspor, Roberto Carlos döneminde küme düşecek takımlar arasına hiç düşünmeden yazdığım bir takımdı. Fakat Sergen Yalçın´ın gelişiyle mükemmel bir gelişim gösteren takım, düşme potasından hızlı bir şekilde yükseldi ve rahat bir nefes aldı. Şu an ligimizin 12. sırasında bulunan takım aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası´nda da çeyrek finale yükseldi. Sergen´li güzel günlere dönmek isteyen ev sahibi ekipte parola galibiyet olsa da Beşiktaş gibi bir takımdan puan alacakları bir puana da üzülmeyeceklerdir. Ev sahibi ekibin en dikkat çeken oyuncularıysa geçen senenin gol kralı, bu sene ise ligde 8 golü bulunan Aatıf Chahechouhe olacak. Ayrıca geçen senenin asist kralı, bu yılında 7 asistle zirveyi paylaşan 3 isminden biri olan Cicinho da ev sahibi ekibin önemli kozlarından biri olacak.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğu bu hafta da Beşiktaş´ımız için Sivasspor maçı hayati önem taşıyor. Zorlu bir dönemece giren ekibimiz, sezonun en önemli deplasmanlarından birine gidiyor. Geçen sene bu deplasmanda 3-0´lık sonuçla net bir mağlubiyet alan ekibimiz bu sefer Sivas´a çok daha güçlü bir şekilde gidiyor. Beşiktaş´ımız da tıpkı Medicana Sivasspor gibi son iki maçta 5 puan kaybetti. Üstelik puan kaybettiği takımlar ligin son sırasına demir atan Balıkesirspor ile küme düşme potasına yakınlığıyla dikkat çeken Eskişehirspor oldu. Fakat bu maçlarda kaybedilen puanlarda Liverpool maçının çok etkisi olduğunu hatırlatalım. Şimdi Liverpool´u eleyen, kurada da önceki rakibine oranla çok daha mütevazi bir takım çeken takımımız için yeniden lige odaklanmanın, kaybedilen puanları telafi etmenin zamanı geldi.

İki takımın kısa birer analizini yaptıktan sonra zorlu müsabaka hakkında konuşacak olursak; bu maçta Olcay ve Opare´nin Medicana Sivasspor´un bana göre en zayıf bölgesi olan sağ kanadını yoğun bir şekilde kullanarak bu eksiklikten faydalanacağını düşünüyorum. Uzun zamandır sakat olan Cenk Tosun, Tomas Sivok, İsmail Köybaşı, Tolga Zengin, Alexander Milosevic´in oynayamayacağı karşılaşmada takımımız adına kilit isimlerse her zamanki gibi Gökhan Töre ile Demba Ba olacak.

Beşiktaş´ımızın gittiği bu zor deplasmanda çıkış arayan bir takımla karşılaşacak olsa da, rakiplerinin birbirleriyle oynadığı bu önemli haftada mutlaka galip geleceğini düşünüyorum. Zemin güzel olduğunda ne kadar iyi futbol oynadığımız ortada. Uzun zamandır sakat olan futbolcularımızı saymazsak eksiğimiz yok, Liverpool maçlarını da atlattık, zemin de güzel, zeminin güzel olduğu stadyumlarda nasıl futbol oynadığımız ise ortada. Geriye tek bir şey kalıyor: Mücadele. O da bizim işimiz zaten. Başarılar çocuklar!

YORUMLAR