• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    16 Eki 2016 16:56 6817 Okunma

Oğuzhan, Olcay, Gökhan İnler’in olmayışı Şenol hocayı Kayserispor karşısında farklı bir oyun planına itti. Aslında Şenol hoca sezon başından bu yana Sosa, Gomez, Oğuzhan üçlüsünün bozulması ile birlikte farklı bir oyun planı arayışına girmişti. Kayserispor karşısında bu sezon ilk kez Aboubakar ve Cenk Tosun ikilisiyle başladı. Asıl önemli olan konu ise 4-2-3-1 sistemini bozup 4-3-1-2 düzeni ile Aboubakar, Cenk ikilisini çift forvet arkalarında is Talisca ile başlamasıydı. Atiba-Tolgay-Necip üçlüsünü de orta saha düzenini sağladı dün akşam.

Değişen oyun düzeni ile ilk yarı oyunun tartışmasız hakimi Beşiktaş’tı. Topla oynama yüzdesi bir ara %76 ya %24 e kadar gelmişti. Beşiktaşlı oyuncular Kayserispor’a yüksek pas yüzdesi tanımayıp topu sabırla çevirdiler dün akşam. İlk yarıda eksik olan tek şey gol desek yanılmış olmayız. Aboubakar, Cenk Tosun ve Talisca ile önemli gol pozisyonlarına girmelerine rağmen kaleci Muammer’i geçemedi siyah beyazlı futbolcular. Özellikle Aboubakar’ın altı pasın içinde kaçırdığı gol inanılmazdı. Geldiği günden bu yana tartışılan ve daha resmi maçlarda gol atamayan Kamerunlu forvet belki de bir an önce gol atma isteği ile kaleciden dönen topa sert bir şekilde kalecinin üstüne vurup gol şansından yararlanamadı. Oysaki kaleciden dönen topa hafif bir dokunuş yapsa kariyerinin en rahat gollerinden birini atacaktı. Dün ki maç bir kez daha gösterdi ki Demba ba ve Gomez ‘den sonra Aboubakar’dan aynı performansı beklemek çok yanlış olur. Fiziki ve ikili mücadeleleri çok iyi yapsa da geçen sezon Gomez’in yaptığı bitirici vuruşları Aboubakar’ın yapması beklenemez. Çünkü Aboubakar karakter itibariyle diğerlerinden farklı bir forvet yada tam anlamıyla yardımcı bir forvet.

İkinci yarıya Quaresma Aboubakar değişikliğiyle başlayıp yeniden farklı bir oyun düzenine giden Şenol hoca, Tolgay Ömer değişikliği ile gol istediğini açıkça gösterdi. Bazılarınız hocanın kanatta çok daha iyi olan Kerim Frei yerine kanat bölgesine niye forvet olan Ömer’i almasını eleştirebilirsiniz. Fakat Şenol hocanın Ömer’den beklentisi kanatta adam geçip şut çekmesi değildi, ondan asıl beklentisi içeri kat ederek gol üretmesiydi. Nitekim Beck’in çabası ile Ömer hocasının isteğini yerine getirdi ve takımına üç puan kazandırdı.

Zorlu bir maç trafiğine giren Beşiktaş, ilk durak olan Kayseri’den 3 puan almasını bildi. Önümüzdeki Napoli (D), Antalyaspor, Napoli ve Gençlerbirliği (D) maçları Beşiktaş’ın belki de lig mücadelesini derinden etkilemeyecek ama Avrupa macerasını derinden etkileyeceği şüphesiz aşikar. Kayserispor karşısında Beşiktaş ile 100. Maçına çıkan Atiba’yı da tebrik etmemiz gerekiyor. Göstermiş olduğu üstün başarı ve kadro istikrarı ile bu yaşına rağmen takımının vazgeçilmezlerinden bir tanesi.

Ali Aytekin

YORUMLAR