• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    16 Mar 2016 19:37 3402 Okunma

“Umut Bulut babasını kaybetmiş”. Ne kadar kolay söylüyoruz demi bu cümleyi, iki gündür belki onlarca kez söylemişizdir. Sadece bir an ama bir an Umut’un yerine kendimizi koysak çıldırırız, kafayı yiyecek noktaya geliriz. İşte düzenbazlar oğluyla gurur duyan, bunu her fırsatta dile getiren bu güzel insanı babayı aramızdan aldı. Kemal amca kaybettiğimiz anne, baba, kardeş, sevgili, eşten sadece biri. O olaydan sonra daha kaç kişinin hayatı zindan oldu. Onlara bu acıyı yaşatan soysuzlara karşı dimdik durmamız lazım. Başın sağ olsun Umut’um. Başın sağ olsun Türkiyem.

Dün akşam iki takımın oynamış oldukları oyuna bakarsak iki takım arasındaki makasın gerçekten çok çok fazla olduğu söylesek yanılmış olmayız. Maçın ilk düdüğünden itibaren oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiren, rakip savunma stoperlerine ve beklerine yapmış oldukları baskıyla onları hata yapmaya zorlayan taraf Beşiktaş’tı. Özellikle Sosa ve Quaresma ikilisi oynadıkları oyunla dün kalitelerini bir kez daha ortaya koydular. Sosa’nın rakip savunma hattı üzerine topla birlikte yaptığı dikine koşular, rakip yarı alanında aldığı topları arkadaşlarına servis edişi, maçın sonuna kadar bitmeyen azmi ve kondisyonu görülmeye değerdi. Beşiktaş’ın atmış olduğu iki golde de pozisyonları başlatan, Quaresma ve Kerim’e asist fırsatı yaratan Sosa’dan başkası değildi. Oğuzhan biraz gününde olup Sosa’nın yaratmış olduğu boşlukları değerlendirseydi maç daha ilk yarıdan kopabilirdi.

Kerim ile birlikte Q17 Trabazonspor savunma beklerine zor anlar yaşattı. Hami hocanın Yusuf’u sol beke çekip hızıyla Q17’yi durdurma planları da Quaresma’nın üst düzey performansı ile suya düşmüş oldu. Kritik haftalara girilirken üstüne bir de Olcay ve Gökhan’ın formsuzluğu varken Q17’nin bu üst düzey performansı Beşiktaş adına çok ama çok önemli. Quaresma’nın bu sezon yapmış olduğu asist sayısı dün ki maç ile birlikte 5’e yükselmiş oldu. Bu asistlerden 4’ü direkt MarioGomez’e yapılan asistler ve son zamanlarda Gomez gol pozisyonlarında kaçırmış olduğu fırsatları değerlendirebilseydi bu rakam 4 ile sınırlı kalmazdı. Gomez’in dün atmış olduğu golde de Q17 adeta al da at dercesine mükemmel bir orta ile golün baş mimarı oldu.

İkinci yarıda Beşiktaş’ın başını sıkça ağrıtan stoper krizi ise dün oynanan maçta kendini göstermedi. Necip ve Tosic ikilisi Cardozo ve Sefa’ya karşı kusursuza yakın bir oyun sergiledi. Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında özellikle savunmada adam paylaşma ve arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşayan Beşiktaş savunması Trabzonspor’a bir pozisyon dışında fırsat tanımadı. Trabzonspor’un yakalamış olduğu o pozisyon da Quaresma’nın bireysel hatasıyla gelmişti. Delgado’nun bazı maçlarda yapmış olduğu bireysel hataları düşünürsek, Trabzonspor müsabakası Necip ve Tosic’in performanslarıyla Şenol hocaya o bölge için bir alternatif imkanı doğurdu adeta.

YORUMLAR