• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    09 Kas 2015 19:36 3269 Okunma

Beşiktaş belki de bu sezon en az pas yaptığı, oyun kontrolünü rakibe kaptırdığı, fiziki açıdan direncinin en alt seviyeye indiği maçı oynadı. Öyle ki bu faktörlerin oluşmasında Bursasporun orta sahada yapmış olduğu baskı ve Avrupa Liginde oynanan Moskova maçının da şüphesiz etkisi vardı.

Atiba geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonda orta sahanın vazgeçilmez elemanı oldu. Stoperler ile orta saha arasındaki bağlantının oluşmasında, savunma beklerinin yardımına koşmada, hücum oyuncularının oluşturdukları boşlukları kapatmada olmazsa olmaz bir oyuncu Atiba. Ancak bu sezon bütün maçlarda 90 dakika oynamanın getirdiği yorgunluk Atibada da ilk kez bu kadar etkisini gösterdi. Özellikle Oğuzhan ve Sosa orta sahası Atibaya fazla yük bindirdiğinden Necip değişikliğiyle ikinci yarı bir nebze bu yorgunlukla başa çıkabildi. Sezon başında sakatlanan Tolgay ile Velinin varlığı orta saha için ne kadar önemli olduğu bu maçta iyice gün yüzüne çıkmış oldu. Milli maç arasının geldiğine Beşiktaş tan fazla sevinen yoktur açıkçası.

Sezon başından bu yana Şenol hocanın artıları ve eksiklerini alt alta yazsak açık ara artıları fazla çıkar. Belki de eksik olan en önemli yanı gerekli rotasyonu yapmamasıdır. Defans bölgesinde özellikle stoperler arasında fazla rotasyon yapmayabilirsiniz, stoperlerin uyumu, onların yan yana oynaması, dafansif kurgu açısından önemlidir. Fakat orta sahada zaman zaman hazır durumda olan yedek oyunculara şans vermek gerekir. Öyle ki Moskova maçından sonra Bursa gibi dirençli, fiziki açıdan güçlü bir rakibe karşı oynarken orta sahanız yorgunsa Necip hamlesini ikinci yarı değil maça başlarken yapmalısınız. Şenol hoca bu hamlenin yanlışlığını maç sonunda mağlubiyet ile ödeyebilirdi.

Beşiktaşın atmış olduğu gol derslik nitelikte olup, maçlardan önce futbolculara izletilecek türdendi resmen. İsmail taç atışını forvetoyuncusu Cenk ile çizgide buluşturuyor, bu esnada forvet bölgesinde Olcay ve Gökhan duruyordu. Daha sonra Cenk-İsmail-Oğuzhan-Olcay-Gökhan-Atiba paslaşmasından sonra Oğuzhan yayın üzerinden herkesin atamayacağı klas bir golle takımını öne geçiriyordu. Herkesin uzak direğe havadan bir plase vuruş yapması beklerken Ozzy yerden yakın köşeye harika bir vuruş yapıyordu, bu vuruş Ozzy ne kadar teknik bir kapasiteye sahip olduğunu gösteriyordu adeta. Bu tip maçlarda kötü oynayıp üç puan almak çok ama çok önemlidir, her maçı aynı oyun kurgunuzla oynayıp kazanamazsınız bu yüzden bu tip deplasmanlarda alınan üç puan sizi sezon sonunda istediğiniz hedefe ulaşmanızda önemli katkı sağlar.

YORUMLAR