• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    28 Ara 2015 22:37 4031 Okunma

2012-2013 Feda sezonunda İbrahim Altınsay önderliğinde sadece 500.000 Euro’ya alınmıştı Oğuzhan Özyakup. Adı sanı duyulmamış, çelimsiz bu çocukla mı Beşiktaş başarıya koşacak, zirveye kanatlanacak, şampiyonluklar kazanacak diyenler hala hafızamda. Eski İnönü’de soğuk bir Kasım akşamında Mersin İdman Yurdu’na karşı ilk maçına çıktı Ozzy ve o maçta adı sanı duyulmamış bu çocuk 1 gol 1 asistle oynayarak kim bu genç, nereden geldi dedirmişti adeta. Tekniği, oyun beceresi tartışılmazdı fakat fiziki gücü, kondisyonu, maç sürekliliği Şenol hoca dönemine kadar bir türlü oturmamıştı. Bu sene Oğuzhan, Oğuzhan gibi oynamaya başladı ve bambaşka bir kimliğe büründü. Dün gece sahada yaptıkları ve bu sene ortaya koyduğu performans ile üst düzey oyuncu kategorisine girmeyi sonuna kadar hak etti Ozzy.

Geçen sezon 17 hafta sonunda 27 gol atıp 38 puan toplayan Beşiktaş, bu sezon 17 haftada 41 gol atıp 41 puan topladı ve ilk yarıyı 43 puanla bitirdiği 101.yıldan sonra ilk kez 40 puan barajını geçmeyi başardı. Özellikle hücum bölgesinde taraflı tarafsız Türkiye’nin tartışmasız açık ara en iyi takımı Beşiktaş;Ozzy, Sosa, Q17, Gökhan Töre, Gomez, Olcay, Kerim Frei bu sene çok farklı işler yapıyorlar. Futbol severler futbola doymak, maçtan keyif almak için Beşiktaş maçlarını kaçırmaz hale geldi. Özellikle 1-0 öne geçtiği andan itibaren rakip için bir korkulu rüya haline gelen Beşiktaş öne geçtiği maçların çoğunda maçın son saniyesine kadar farkı arttırmak için mücadeleyi asla bırakmıyor. Mersin, Antalya, Antep, Konya maçları bunun en güzel örneklerinden.

Dün gece Şenol Hoca’nın ne kadar büyük bir teknik direktör olduğu bir kez daha gördük. Önce ilk yarı bittiğinde Konya’nın Beşiktaş’ı çözdüğünü söyleyenleri Oğuzhan golüyle susturdu usta hoca. Daha sonra sarı kartı olan Q17’yi aldığında ona kızanları oyuna aldığı Olcay’ın Gomez’e mükemmel asisti ile ve son olarak da Töre bu takımda nasıl oynar diyenleri Gökhan’ın muazzam golüyle bir kez daha susturdu. Bu sene maç sonu yaptığı açıklamalarıyla teknik direktörlüğün yanında bir öğretmen olduğunu herkese gösteriyor ve futbolcular ile nasıl ilişki içinde bulunulmasını bir eğitmen gözüyle gözler önüne seriyor.

Bir ilk yarı değerlendirmesi yapacak olursak, ilk sıraya yazılmaya aday o kadar çok futbolcu var ki Beşiktaş’ta hangisini yazsak diğerine ayıp olur. Takım yardımlaşması iyi olunca futbolcuların yeteneklerini göstermesi hiç de zor olmuyor, golün her türlüsünü atmayı başaran Gomez’den tutun da sahada adım atmadık yer bırakmayan Atiba’ya, geldiği ilk sezondan çok dersler çıkarmış olan ayağımızın dışı kalbimizin içi Q17’ye kadar hemen hemen bütün oyuncular koskocaman bir alkışı hak ettiler. Böyle devam edin çocuklar, Güneşli günler sandığımızdan da yakın.

YORUMLAR