• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    31 Eki 2015 12:09 3456 Okunma

Oğuzhan her maç üstüne koymaya, oyun görüşünü geliştirmeye devam ediyor. Dikine yaptığı koşular, kanatta oynayan arkadaşlarıyla yaptığı kısa paslaşmalar onu bambaşka bir oyuncuya dönüştürüyor. Özellikle Samet hoca döneminden bu yana devam kondisyon sorununun üstesinden gelmeyi her hafta üstüne koyarak öğrenmiş durumda. Geçen sezonlarda 60 dakikayı çıkaramayan Oğuzhan dün takımına uzatma dakikalarında hayat veren pozisyonun adeta baş aktörüydü.

Sezon başında hangi mevkiye mutlaka takviye yapılmalı diye taraftara sorsalar açık ara stoper mevkii çıkardı. Öyle ki buraya bir değil iki yada üç oyuncunun alınması gerektiğinde herkes hem fikirdi. Geçtiğimiz sezonlarda kontrolsüz hareketlerinden dolayı beğenilmeyen Ersanın cezalı olduğu bu hafta kalesine gelen 3 topta 3 gol yiyen Beşiktaş, Ersanı bu maçta aradı desek yalan söylemiş olmayız. Milosevic ve PedroFranco ile bu sezonun bitmeyeceğini ve devre arasında mutlaka kaliteli bir stoper alınması gerektiğini herkes bu maçta gördü.

Yediği her golden sonra bir reaksiyon göstermesi Beşiktaş adına olumlu bir gelişme. Özellikle Şenol hocanın devre arasında yaptığı iki değişiklikle Kasımpaşanın 3.golüne kadar tek kale oynayan Beşiktaş birçok pozisyona girdi. Fakat Kasımpaşanın 3.golünden sonra gelen Milosevic Cenk Tosun değişikliği oyun kimyasını adeta bozdu ve son 20 dakikalık periyotta pozisyon bulmakta güçlük çekti Kara Kartallar. Siyah beyazlı takım 70 dakikalık güzel oyunla 3 puanın kaçtığına üzülecek durumdayken son 20 dakikalık performansıyla 1 puana sevinecek duruma gelmesi maçın özeti gibiydi. Böyle maçlarda yaşanan puan kayıplarının önümüzdeki haftalar için bir silkelenme etkisi yaratarak takıma yarar sağlayacağını düşünüyorum, daha ligin ilk çeyreği bitti ve lig uzun bir maraton.

Sürekli topu ayağında tutarak uygun pozisyonun oluşmasını bekleyen Beşiktaş geriye düştüğü zamanlarda yine sabırla uygun pozisyonu beklemenin yanında dikine paslar ile de gol bulmayı başarması lazım. SosanınGomeze attırdığı gol tam da buna örnek. Dikine oynanan harika tek pasta Beşiktaş golü Gomez ile buldu. Beşiktaşın bunu geriye düştüğü maçlarda daha sık yapması lazım yoksa farkına varmadan 90 dakika sonunda hiç ummadığı puan kayıpları yaşayabilir.

MarioGomeze de bir parantez açmadan olmaz diye düşünüyorum. Girdiği pozisyonları gole çevirme konusunda dünyada sayılı forvet oyuncuları arasında yer aldığını her maç bize yeniden gösteriyor. Sol ayakla, sağ ayakla, kafayla çok rahat bir biçimde rakip stoperleri geçebiliyor ve takımına katkı sağlayabiliyor. Dün akşam maça gelen LöwündeGomezi milli takıma tekrar çağıracağını düşünmemek olmaz.

YORUMLAR