• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    13 Nis 2016 20:26 3238 Okunma

Dile kolay tam 1065 gün sonra yuvaya döndü Kara Kartallar. Bundan yaklaşık 3 sene önce bir Gençlerbirliği maçıyla İnönü’ye veda eden Beşiktaş, Bursaspor maçıyla yuvaya geri dönmüş oldu. 3 sene de değişen o kadar şey var ki saymakla bitmez: Stadın ismi, yeni stadın mimarisi, Beleştepe, oyuncular, teknik direktörler, yöneticiler… Belki de değişmeyen tek şey İnönü stadyumunun yeni adıyla Vodafone Arena’nın ruhu oldu. O ruh 3 sene sonra yine 1946 yılında İnönü’nün ilk açıldığı günkü gibi kendini gösterdi. Herkesin tüyleri diken dikendi. Genci yaşlısı, erkeği bayanı, taraftarı futbolcusu herkes ama herkes mabede dönüşü, büyük özlemin bitişini, sevgiliyle kavuşmayı kutladı bir anlamda. Dünün tek eksik kalan yanı Süleyman Seba’nın Süleyman Abinin aramızda olmayışıdır. Ne güzel olurdu; İnönü’de ilk golü atan Seba’nın Vodafone Arena’da da ilk golü atmış olması. Aramızda olmasa da, yeni evini yuvasının açılışını kaçırsa da biz biliyoruz ki o bizi yalnız bırakmaz ve eminiz ki bir yerlerden bizi mutlaka ama mutlaka izliyordur.

Vodafone Arena tam anlamıyla mükemmel bir stat olmuş. Her yönüyle kıskanılacak düzeyde olan Vodafone Arena mimarisi ile birlikte şehrin, Dolmabahçe’nin yapısına çok uygun bir görüntü de adeta. Locaları, kafeleri, teknik alt yapısı, tribünlerin sahaya yakınlığı ve dikliği, akustiği, hibrit çimi ve daha bir sürü detay. Saymakla bitmez Vodafone Arena’nın özellikleri ama belki de en önemli özelliği Beşiktaş taraftarına ev sahipliği yapacak olması. Bu stadı belki de3 sene boyunca deplasman deplasman dolaşan büyük Beşiktaş taraftarı ve bu süreçte of bile demeyen Beşiktaşlı futbolcular hak etti desek yalan söylemiş oluruz.

Gelelim maça. Dünün anlamına yakışır bir maç oldu iki takım açısından da. Bol gol, kaçan pozisyonlar, mücadeleler. Beşiktaş mutlak kazanması gereken bir maçı kazanarak en büyük rakibi ile puan farkını maç fazlasıyla da 6 puana çıkarmayı başardı. Haftalardır gol pozisyonlarında sıkıntı yaşayan Gomez’de attığı iki gol ile bir anlamda kendine gelmiş ve tarihe geçmiş oldu. Oğuzhan ve Atiba’ya da değinmezsek olmaz. Dün ki maçta bambaşka bir futbol sergilediler ve üst düzey bir oyun koydular oyunun iki alanında da. Sonuç olarak kalan 6 maç ve 1 maç fazlasıyla oluşan 6 puan fark. Beşiktaş bu performansını devam ettirirse yolun sonu aydınlık gözüküyor ve yıllardır beklenen şampiyonluk çok ama çok yakın duruyor.

YORUMLAR