• Ali  Aytekin
    Ali Aytekin

    Aliaytekin@futbol1903.com

    23 Şub 2016 19:46 3572 Okunma

Her sene ligin sonunu iyi oynamamaktan dert yanan Beşiktaş bu sene bu algıyı kırabilir. Geçen senede etkili futboluyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş, bu sene maç içerisinde ki psikolojik üstünlüğü de ele geçirmiş durumda. Kimle oynarlarsa oynasınlar maç 0-0 devam etse bile Beşiktaş’ın rakiplerine karşı en az 3-0 lık psikolojik üstünlüğü bulunuyor. Dün ki maçta da aynen bu şekilde oldu. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde maç berabere gidiyordu fakat kime sorsanız Beşiktaş eninde sonunda gol atar diyordu ve öyle de oldu. İşte oyun ve psikolojik üstünlükten kasıtta işte budur. Siz ne kadar gol kaçırırsanız kaçırın rakibin gözünde öyle bir korku, panik yaratırsınız ki o gol eninde sonunda gelecektir. Bazı maçlarda erken gelen gol ile birlikte farka gidersiniz, bazı maçlarda tek farkla kazanırsınız ama rakibe karşı olan oyun üstünlüğünüz hep vardır.

Dün gecenin Beşiktaş adına tartışmasız en iyi ismi Quaresma’ydı şüphesiz. Sezon başından beri sürekli Şenol hoca ile sorunlarının olup olmadığı dedikoduları kulaktan kulağa dolaşırken, Q17 son haftalarda sergilemiş olduğu üst düzey performans ile bütün konuşulanların üstüne bir set çekti. Adrese teslim ortalarıyla, birebirde rakiplerini geçişleriyle, arzusuyla, hırsıyla adeta geçmişinden bölümler izletiyor bizlere. Üstelik bu sefer yaşının da vermiş olduğu tecrübe ve olgunluk ile bambaşka bir oyuncuya dönüşüverdi Q17. Gökhan Töre’nin bu kadar etkisiz ve pasif kaldığı dönemde, kulübeden gelip takımın hücum anlamındaki en etkili silahlarından biri oldu ve derbi öncesi Şenol hocanın kanatlardaki bir numaralı tercihi olmayı şimdiden garantiledi.

Sezon başında ve devre arasında hakkında transfer iddiaları çıkan ve Oğuzhan’ın gölgesinde kaldığı konuşulan Jose Sosa dün bir kez daha tecrübesini ve klasını konuşturmayı başardı. Onu sahada izlerken tam onun hakkında oyun içinde kayboldu, etkisiz oluyor dediğiniz anda her seferinde sizi yanıltmayı başarıyor Sosa. Fiziğini, performansını o kadar doğru yerde ve zamanda kullanıyor ki, takımın ihtiyacı olduğu anda asist ve golleri atmak onun için çok zor olmasa gerek. Dün akşam Cenk’in ara pasıyla ceza sahası içinde buluşması ve kafasını kaldırıp o kalabalıkta Gomez’i görüşü gerçekten görülmeye değerdi.

Gelelim derbiye. Beşiktaş yıllar sonra hem puantaj olarak hem de psikolojik olarak Kadıköy'e önde gidiyor. 1 maç eksik olmasına rağmen lider olup derbiye çıkmak baskıyı kendinde değil de tam olarak rakipte yaratmaktır. Ancak klasik ama etkili bir söylem vardır : Derbinin favorisi olmaz. Dananın kuyruğunun kopmasına daha çok var ama motivasyon olarak çok önemli bir maç bizleri bekliyor, tadını çıkarmaya bakalım.

YORUMLAR