Alman basınından şok iddia!

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, eski golcüsü Mairo Gomez'in de aralarında bulunduğu pek çok isim üzerinde düşünüyor.

Alman basınından şok iddia! 07 Jul 2017 18:22 2421 Okunma

Wolfsburg'ta forma giyen Alman oyuncunun bağlı bulunduğu menajerlik şirketi fair-sport GmbH'nin basın sözcüsü Dany Biegler, 31 yaşındaki oyuncunun yaz dönemindeki olası transferiyle ilgili kesin ifadeler kullandı. Biegler, "Mario Gomez geride kalan sezonda Wolfsburg'ta elinden gelen her şeyi yaptı. Burada çok mutlu. Ve yeni sezon hazırlıklarına başladı. Tek amacı takımıyla iyi bir sezon yapıp, Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda Alman milli takımında yer almak. Başka bir seçenek söz konusu değil. Bir transfer gelişmesi yok. Bu sezon kesin olarak Wolfsburg'ta kalacak. Beşiktaş'a ya da bir başka takıma kiralık olarak gideceği yönünde çıkanlar dedikodu. Başka ülkelerde de benzer dedikodular çıktı. Biz her dedikoduya cevap vermek zorunda değiliz" dedi.

Değişik vesilelerle Beşiktaş'ın gündemine tekrar tekrar gelen Mario Gomez, kulübü Wolfsburg'un "2017-18 sezonunda da bizimle kalacak" açıklamasının ardından transfer gündeminden düştü; ne var ki Fiorentina'dan Alman kulübüne transferinde siyah beyazlılara hakedişinin çok altında bir ücret verilmesi gündemdeki ağırlığını koruyor. Bu arada Ajansspor'da yer alan "Erdal Torunoğulları neden susuyor ?" haberi de şu şekildeydi:

İddiaya göre Fiorentina ile oyuncunun Beşiktaş'a kiralık transferi için yapılan anlaşmada satın alma opsiyonunun dışında, siyah beyazlı kulüp oyuncuyla ilgili daha geniş haklara sahip oldu. Gomez, Türkiye'de geçirdiği bir sezonun ardından Fiorentina tarafından bir başka kulübe satılırsa ya da oyuncu kendi arzusu doğrultusunda bir başka takımda oynamak isterse, Beşiktaş'ın ortaya çıkacak satış bedelinin yüzde 50'sini alma hakkı bulunuyordu.

Ancak, Fiorentina ile Wolsburg arasında yapılan transfer anlaşmasının ardından Beşiktaş'a sadece 525 bin Euro ödendi. Oysa, Alman basınına göre, Wolsburg İtalyanlara 7.5 milyon Euro ödedi. Bu rakamın gerçekte 9.5 milyon Euro olduğunu öne süren kaynaklar da var. Beşiktaş, alınan transfer bedelinin yarısını alması gerekirken, sadece 525 bin Euro ödenmesi nedeniyle Fiorentina'yla UEFA nezdinden hesaplaşacağını açıkladı. Fakat aradan 1 yıl geçmesine karşın bu dosyayla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Siyah beyazlı camia ise konuyla ilgili olarak Mario Gomez'in Fiorentina'dan transferini gerçekleştiren dış ilişkiler sorumlusu Erdal Torunoğulları'nın açıklama yapmasını istiyor. Torunoğulları anlaşmanın tüm detaylarını biliyor olmasına karşın sessizliğini koruyor. Erdal Torunoğulları Gomez'in transferi için İtalya'da günlerce müzakere yapmış, oyuncu ve Fiorentina ile sözleşmeyi imzalamıştı.

Ajansspor

Yorumlar