Beşiktaş Arsenal'den Ospina transferini bitirmek üzere! David Ospina kimdir?

Fabri'nin Fulham'a transferi sonrasında kaleci arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın, Arsenal'in Kolombiyalı file bekçisi David Ospina ile her konuda anlaştığı be

Beşiktaş Arsenal'den Ospina transferini bitirmek üzere! David Ospina kimdir? 10 Ağu 2018 09:10 847 Okunma

Fabri'nin Fulham'a transferi sonrasında kaleci arayışlarını sürdüren 'ın, 'in Kolombiyalı file bekçisi ile her konuda anlaştığı belirtildi. İngiliz basını, Arsenal'in 30 yaşında, 1.83 boyundaki Ospina'nın ayrılmasına izin verdiğini belirtirken, Beşiktaş'ın Arsenal ile de anlaşması durumunda transferin kısa bir süre içerisine olumlu olarak sonuçlanmasının beklendiği ifade edildi. Ospina, Bernd Leno'nun transfer edilmesiyle Arsenal'de 3. kaleci durumuna düşmüş ve yaz başında takımdan ayrılmak istediğini söylemişti. Ospina, 2018 Dünya Kupası'nda da başarılı bir performans gösterdi.?

DAVİD OSPİNA KİMDİR?

Kariyerine ülkesinin Atletico Nacional takımında başlayan ve burada üç sezon geçiren David Ospina, bu takımdan 2008 yılında Fransa'nın Nice takımına 2 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Nice formasıyla 6 sezon geçiren Ospina, bu altı sezonda 199 maça çıktı. 199 maçta 237 golü ağlarında gören Ospina, bu maçlarda 11 sarı kart 4 de kırmızı kart gördü. Nice'te geçirdiği 6 sezondan sonra 4 milyon Euro karşılığında 2014 yılında Arsenal'in yolunu tutan Ospina, burada ise zaman zaman forma bulmakta zorlandı. 5 sezondur Londra ekibinde forma giyen Kolombiyalı file bekçisi, bu süreçte 70 maça çıkarken bu maçlarda 76 gole engel olamadı, 1 de sarı kart gördü.

2007'DEN BERİ MİLLİ TAKIMDA

?Kolombiya Milli Takımı ile ilk maçında 2007 yılında çıkan Ospina, bu tarihten beri düzenli olarak milli takımın kalesini koruyor. Şimdiye kadar milli takım formasıyla 90 maça çıkan yıldız isim, milli takım formasıyla 1 kez çeyrek finale 1 kez de son 16'ya kalma başarısı gösterdi. Ospina'nın kulüp kariyerinde ise toplam 5 kupası var. Kariyerine başladığı Atletico Nacional ile iki Kolombiya Ligi şampiyonluğu yaşayan Ospina, Arsenal ile de 2 kez FA Cup bir kez de Community Shield kupasını kazandı.

Yorumlar