Beşiktaş Para Bastı
Şampiyon Beşiktaş’ın kasası da doldu. Bir yıl boyunca stat hasılatı, lisansı ürün satışı, sponsorluk ve yayın gelirleriyle Beşiktaş müthiş bir kazanca ulaştı.
1998 Okunma
Şampiyon Beşiktaş’ın kasası da doldu. Bir yıl boyunca stat hasılatı, lisansı ürün satışı, sponsorluk ve yayın gelirleriyle Beşiktaş müthiş bir kazanca ulaştı.
Tüm bu gelirlere Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği gelirler de eklenince siyah-beyazlılar 359 milyon liralık gelire ulaşmış olacak.
Performans pirimi olarak dağıtılan yayın gelirlerinden 18 takım arasında aslan payını Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar lige katılım payı, şampiyonluk primi, galibiyet ve beraberlik ödülleri ile eski şampiyonlukları için aldığı rakam 85 milyon lirayı aştı. Bu alanda Beşiktaş’ı ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe takip etti. Fenerbahçe’nin geliri 80 milyon lirada kaldı.
Beşiktaş bu sezon en fazla geliri oyuncu satışından elde etti. Siyah-beyazlılar sezon başında ve devre arasında yabancı takılara sattığı Atınç, Demba Ba ve Ersan Gülüm’den 27 milyon Euro’ya (90 milyon lira) yakın para kazandı.
Bu futbolcularla Beşiktaş bir sezondaki en yüksek bonservis bedellerine ulaştı. Beşiktaş’ın bu sezon en çok kazandığı oyuncu ise Demba Ba oldu. Ba’nın satışından elde edilen gelir 13.5 milyon Euro’ya ulaştı. Siyah-beyazlılar isim hakkı, sponsorluk ve lisanslı ürün satışından da önemli bir gelire ulaştı.
Siyah-beyazlıların sponsorluk geliri bu yıl 40 milyon lira olurken, isim hakkı ve lisanslı ürün satışından da 24 milyon lira kazandığı tahmin ediliyor.
Hürriyet-
Fatih Coşkun Beşiktaş Bayer Münih’i nasıl yener
-
Mehmet Batuhan Afşarlı Nerde Bizim Beşiktaş
-
Turgay Malatyalı Zirve Aşkına
-
Mehmet Akif Altındağ YİNE YENİ YENİDEN
-
Yaşar Karal Lider Kalmak Önemli
-
Okan Yılmaz TOLGA ÖZ’’ÇIRAK’’
-
Emre Yıldırım İKİ SEZON BENZERLİĞİ VE SON HAKEM ATAMALARINDA AMAÇLANANLAR
-
Ali Osman Kızılışık ANKARA BEŞİKTAŞA DEPLASMAN DEĞIL!
-
Ali Aytekin Sistem Değişikliği








Yorumlar