Beşiktaş'ta Sergen Yalçın Dönemi Hayal Kırıklığına Dönüştü

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın teknk direktörlüğünde beklenen performansı sergileyemedi. Takım, Süper Lig'de başarısız sonuçlar alarak taraftarını üzdü ve bazılar

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın Dönemi Hayal Kırıklığına Dönüştü 27 Nov 2025 14:44 27 Okunma

Beşiktaş'ta 2'nci Sergen Yalçın dönemi büyük bir hayal kırıklığıyla sürüyor. Lozan maçı sonrası Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrılmasının ardından 30 Ağustos 2025'te takımın başına getirilen deneyimli teknik adam, beklentilerin çok uzağında kaldı.

Siyah-beyazlı ekip, Samsunspor beraberliği sonrası zirve yarışında Galatasaray'ın 11 puan gerisine düştü. Bu durum üzerine bir grup taraftar Başkan Serdal Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın'ı istifaya davet etti.

52 yaşındaki çalıştırıcının yönetimindeki Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de oynadığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu süreçte 18 puan toplayan Kartal, aynı miktarda puan kaybederek taraftarlarını üzüntüye boğdu. 1.50 puan ortalaması yakalayan 52 yaşındaki teknik adam, Valerien Ismael, Solskjaer, van Bronckhorst ve Fernando Santos ile kıyaslandığında geride kaldı.

Valerien Ismael ve Ole Gunnar Solskjaer 1.72 ortalama, Giovanni van Bronckhorst 1.70, Serdar Topraktepe iki dönemde 2.00 ve 1.44, eleştirilen Santos 1.56 puan ortalaması tutturdu.

EN BAŞARILISI ŞENOL GÜNEŞ

Siyah-beyazlı takımda son 3.5 yıl içerisinde en başarılı teknik direktör Şenol Güneş oldu. Tecrübeli hoca, ikinci döneminde 2.22 puan ortalaması elde etti. 73 yaşındaki çalıştırıcı, ilk döneminde Kartal'ı 2 kez şampiyonluğa taşımıştı.

Yorumlar