Beşiktaş'ta transfer mantığı değişiyor! Tolgay, Oğuzhan, Cenk...

Bu yıl yapılan transferlerin performansından memnun kalmayan Beşiktaş yönetimi yeni transfer politikasını belirledi.

Beşiktaş'ta transfer mantığı değişiyor! Tolgay, Oğuzhan, Cenk... 15 May 2018 17:49 3181 Okunma

Beşiktaş başkanı Fikret Orman’ın da itiraf ettiği gibi bu sezon transferde yapılan hataları gelecek yıl tekrarlamamak için Beşiktaş yönetimi kolları sıvadı…

İlk etapta Aras, Boyko ve Vida’yı almak için ülke ülke gezen ve “kendi kontenjanından bu isimleri aldıran Fikret Orman frene basacak. Transferde “scout” rolünden sıyrılacak. İşi uzmanlarına bırakacak. 

Mitrovic ve İnler gibi “dost tavsiyesi” ile oyuncu alımı sona erecek. Lens, Gökhan Gönül gibi sadece rakibe zarar vereceği düşünülen oyuncular alınmayacak. Franco, Larin, Milosevic gibi “genç gelecek vaadediyor” denilen oyuncular iyi izlenmeden kesinlikte transfer edilmeyecek. Negredo ve Love gibi “basının gazıyla” oyuncu alınması kesinlikle rafa kalkacak.

Güneş’in tanıdığı kefil olduğu Babel ve Tosic gibi oyunculara yönelinecek.

Beşiktaş, yeni Tolgay, Oğuzhan ve Cenk Tosun'u arıyor

Beşiktaş yönetimi son dönemde Alman 2. Ligi’nden 800 bin Euro’ya alınan Olcay Şahan, Arsenal U-21 takımından 500 bin Euro’ya alınan Oğuzhan, Hamburg’tan 450 bin Euro’ya alınan Tolgay, Rubin’den 350 bin Euro’ya kiralanan Gökhan Töre, PSV’den bedelsiz alınan Atiba, Gaziantep’den bedava gelen Cenk Tosun, Hannover’den bedelsiz kiralanan Marcelo’nun durumlarını masaya yatırdı. Paraları saçarak değil doğru transfer politikasıyla Beşiktaş’ı yeniden ayağa kaldırabilecekleri kararına vardı.

Bu sebeple ilk etapta Almanya ve Hollanda’daki Türk gençleri bir kez daha gözden geçirilecek. Özellikle Avrupa’nın önemli liglerinde küme düşen takımlarda hak ettikleri değeri bulamamış oyuncular gözden geçirilecek. Süper Lig’de potansiyeli olan oyuncular gözden geçirilecek.

Yorumlar