Fedadan Sefaya
Beşiktaş son 6 sezonda transferde dikkatli adımlar atarken, 63 futbolcu için kasasından 71.8 milyon euro çıkardı.
2203 Okunma
Beşiktaş son 6 sezonda transferde dikkatli adımlar atarken, 63 futbolcu için kasasından 71.8 milyon euro çıkardı. UEFA ile mali disiplin anlaşması yapan siyah-beyazlı kulüp belirlenen sınırların içinde kalmayı da başardı.
UEFA ile mali disiplin anlaşması imzalayan Beşiktaş son yıllarda transferde çok dikkatli adımlar atarken, geride kalan 6 sezonda 63 futbolcuyu kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı kulübün harcadığı para ise 71,8 milyon euro ile sınırlı kaldı. Kartal’ın aynı dönemde futbolcu satışından kasasına koyduğu miktar da 25,2 milyon euro oldu.
Eski Başkan Yıldırım Demirören’ın görevde olduğu 2010-2011 sezonunda 10, 2011-2012 sezonunda ise 12 futbolcu transfer edilirken, 22 oyuncuya toplamda 27 milyon euro ödendi. Futbolcu satışından ise 3,77 milyon euro gelir elde edildi. Fikret Orman’ın başkanlık koltuğunda oturduğu 2013-2014’te 14,5, 2014-2015’te 15,4, 2015-2016’da ise 10,85 milyon euroluk transfer harcaması yapıldı.
Beşiktaş’ın son 6 sezonda yaptığı transfer harcaması ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yarısını bile bulmadı. Fenerbahçe aynı dönemde 41 yeni transfer yaparken 162 milyon euro bonservis bedeli ödedi. 67 futbolcuyu renklerine bağlayan Galatasaray ise 150 milyon euro harcadı.
Milliyet
-
Fatih Coşkun Beşiktaş Bayer Münih’i nasıl yener
-
Mehmet Batuhan Afşarlı Nerde Bizim Beşiktaş
-
Turgay Malatyalı Zirve Aşkına
-
Mehmet Akif Altındağ YİNE YENİ YENİDEN
-
Yaşar Karal Lider Kalmak Önemli
-
Okan Yılmaz TOLGA ÖZ’’ÇIRAK’’
-
Emre Yıldırım İKİ SEZON BENZERLİĞİ VE SON HAKEM ATAMALARINDA AMAÇLANANLAR
-
Ali Osman Kızılışık ANKARA BEŞİKTAŞA DEPLASMAN DEĞIL!
-
Ali Aytekin Sistem Değişikliği








Yorumlar