Fenerin Şifresi Belli

Önce F.Bahçe'nin sert orta sahasını durdurmalıyız. İsabetli paslarımızla rakibimizi oyundan düşürmeliyiz

Fenerin Şifresi Belli 27 Feb 2016 08:49 1915 Okunma

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, F.Bahçe derbisinde galibiyetin taktiğini belirledi. Tecrübeli çalıştırıcı, pazartesi günü oynanacak zorlu mücadeleyi kazanmak için, öncelikle rakiplerinin sert orta sahasını durdurmaları gerektiğinin altını çizdi. Ati ba, Sosa ve Oğuzhan'ı, F.Bahçe'nin sert orta sahasına pasla üstünlük kurmaları konusunda uyaran ve 'İsabetli paslarınızla, rakibinizi oyundan düşürün" diyen Güneş; F.Bahçe'nin özellikle orta sahada Josef, Mehmet Topal, Diego ve Ozan Tufan gibi oyuncuların kendilerine sıkıntı çıkarabileceğinin üzerinde duruyor. BU arada Şenol Güneş oyuncularına; gol atmanın yanı sıra 9.5 ve 10.5 numara gibi oynamayı başaran Hollandalı yıldız Van Persie'nin hücum koşularını videoanalizler üzerinden tek tek anlatıyor.

Van Persie'nin özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda önceden kestirilemeyen hareketleri olduğunu savunan Şenol Güneş, özellikle tecrübeli forveti ceza sahası içine sokmamaları veya çevresinde top aldırmamaları için savunma ve orta sahadaki oyuncularından azami dikkat istiyor.

F.Bahçe'nin 1-1 berabere kaldığı Lokomotiv maçını izleyen Şenol Güneş'in keyfi yerine geldi. Rakiplerinin ceza sahasına yerden gelen toplarda büyük hata yaptıklarını not alan Güneş, "Bunu lehimize çevirmeliyiz" derken;bu konuda Oğuzhan ve Sosa gibi kaliteli ayaklarını kullanmayı planlıyor.

Şenol Güneş'in derbideki güvencesi kulübedeki oyuncuları. Güneş'e göre kendi kulübesi, F.Bahçe'den çok daha efektif. Rakip öne geçerse Cenk Tosun, Frei gibi isimleri oyuna kadar skoru değiştirebileceğine inanan Güneş, öne geçmeleri durumunda ise Veli ve Necip'le oyunu tutabileceğine inanıyor.

Şenol Güneş'in derbideki güvencesi kulübedeki oyuncuları. Güneş'e göre kendi kulübesi, F.Bahçe'den çok daha efektif. Rakip öne geçerse Cenk Tosun, Frei gibi isimleri oyuna kadar skoru değiştirebileceğine inanan Güneş, öne geçmeleri durumunda ise Veli ve Necip'le oyunu tutabileceğine inanıyor.

Fotomaç

Yorumlar