Fernandes'ten Rus Muhabire Tokat

Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes, muhabirin Türkiye’yi kötülemesi için kurduğu tuzağa düşmedi, tahrik edici sorulara tokat gibi cevap verdi.

Fernandes'ten Rus Muhabire Tokat 10 Feb 2016 07:39 1623 Okunma

RUS Championat'ın muhabiri Anton Matveev, Beşiktaş'ın eski yıldızı Manuel Fernandes'i Türkiye aleyhine konuşmaya zorladı ancak Portekizli futbolcu, muhabirin tuzağına düşmedi, tahrik edici sorulara tokat gibi cevap verdi.

Neden? Rusya ile Türkiye arasındaki politik durumun farkındayım. Ama politikaya girmek istemem. Bunun anlamı ne? Birçok hatıra ile bağlı olduğum ülkeye gitmek benim için mutluluk verici. İstanbul gibi harika bir şehirde yaşadım, Beşiktaş gibi büyük bir takımda oynadım, hoş insanlarla iletişim kurdum.

Türkiye'de insanlar duygusal, tutkulu, bazen de çok fazla. Ama size, rakip futbolculara ve diğer insanlara saygı duyarlar. Türkiye'de 3.5 yıl boyunca memnuniyetsizlik verici bir olay yaşamadım. Evet Kasımpaşa maçında Beşiktaşlı bir taraftarla ilgili bir olay oldu ama o bir istisnaydı.

Futbol hala bir oyun. Ama Bilic'in ne demek istediğini anlıyorum. Evet, Türkiye'de futbolcular kalpleriyle oynar. Bazen duyguları sağduyularını gölgeler. Bu sahada doğru karar vermeyi zorlaştırır. Ama estetik açıdan Türkiye'de futbol yüksek seviyede.

Ruslar'ın sadece duyguya değil ortak yaşama ihtiyacı var. Ayrıca, yürek, zeka ve yetenek. Lokomotiv oynamaya çalışıyor. F.Bahçe ileriye tehlikeli çıkıyor. Türkiye'de taraftarlar sizin 12., 13., 14. oyuncunuzdur. Onlardan bunu kopyalamalıyız.

Sabah

Yorumlar