Son dakika Beşiktaş haberi: İşte Miralem Pjanic'in savaştan önce değişen hayatı! Tek rakibi Lionel M

Son dakika spor haberi: Süper Lig'e yaptığı transferlerle damga vuran Beşiktaş'ta flaş gelişemeler yaşanıyor... Siyah beyazlılar, dünyaca ünlü yıldız Miralem

Son dakika Beşiktaş haberi: İşte Miralem Pjanic'in savaştan önce değişen hayatı! Tek rakibi Lionel M 04 Eyl 2021 18:17 439 Okunma

Beşiktaş, dünyaca ünlü yıldız Miralem Pjanic'i kadrosuna katarak yılın transferini gerçekleştirdi. Yıldız oyuncu, Avrupa'nın 5 büyük liginde kalecileri toplamda 16 kez frikikten avlamayı başardı. Bu istatistikte 36 gollü Messi'nin ardından 2. sırada.

Roma'daki performansı nedeniyle takım arkadaşları ona 'ressam' lakabını taktı. 5 dili akıcı konuşabiliyor. Türkçe'yi az da olsa biliyor.

Beşiktaş'ın stoper alarak transferi noktalaması bekleniyordu. Ancak şapkadan dünyaca ünlü orta saha Miralem Pjanic çıktı. Barcelona'nın bir sezon önce bonservisine 60 milyon Euro ödediği 31 yaşındaki Boşnak futbolcu, bu sezon siyah beyazlı forma altında mücadele edecek. Sadece futboluyla değil, saha dışındaki aktif hayatıyla da dikkat çeken Kartal'ın yeni yıldızının yaşamından öne çıkan tüm detaylar şöyle:

TEK RAKİBİ LİONEL MESSİ! EFSANE JUNINHO'DAN ÖVGÜLER...

Hürriyet'in derlediği habere göre; Pjanic, frikiklerde Lionel Messi ile yarışıyor. Yıldız orta saha, Serie A'ya transfer olduğu 2011-12'den bu yana Avrupa'nın beş büyük liginde Lionel Messi'nin (36) ardından en fazla frikik golü atan oyuncu konumunda. Barcelona ile 2024 yılına kadar sözleşmesi olan Pjanic, tam 16 kez frikikten ağları havalandırdı. Frikikleriyle efsane Juninho Pernambucano da kendisinden sonra gördüğü en iyi frikikçinin Pjanic olduğunu söylemişti.

SAVAŞTAN HEMEN ÖNCE TAŞINDILAR

Pjanic, 2 Nisan 1990'da, o dönem Yugoslavya'ya bağlı olan Bosna'nın Tuzla şehrinde doğdu. Bosna Savaşı'nın patlak vermesinin eşiğindeyken babası Lüksemburg'da yarı profesyonel bir ekiple sözleşme imzaladı. Bu da Pjanic'in ve annesinin güvenli bir şekilde yaşamasını sağladı. Pjanic, Lüksemburg'un alt yaş milli takımlarında oynadı. Daha sonra Bosna Milli Takımı'nı seçti, Bosna'nın kendisindeki yeri için de şu ifadeleri kullanmıştı: "Hayatım boyunca Bosna'dan uzakta yaşadım ama evimin içinde Boşnakça konuştum, ülkemin adetlerini yaşattım. Bosna benim içimde." Boşnakça, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Lüksemburgca konuşabiliyor. Türkçe'yi az da olsa biliyor.

Yorumlar