• Mehmet Akif Altındağ
    Mehmet Akif Altındağ

    akifaltindag66@gmail.com

    17 Mar 2015 21:33 2831 Okunma

Beşiktaşımız UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ,19 Mart Perşembe gecesi Belçika temsilcisi Club Brugge'yi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak.

İlk maçı 2-1 lik skorla kaybeden temsilcimiz,perşembe gecesi 70.000 taraftarının önünde çeyrek final mücadelesi verecek. Bu maçta 1-0 lık galibiyet ve 2 farklı kazanacağımız her galibiyet tur için yeterli olacak.

Rakip Brugge bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç mağlubiyet yüzü görmedi;bu sezon oynadıkları tüm maçlarda ise yalnızca 3 mağlubiyet aldılar. Bu bilgilere baktığımızda karşımızda kazanma alışkanlığı olan bir takım var. Brugge bu sezon yalnızca 3 kez mağlup oldu dedik ama oynadığı takımlara baktığımızda aralarında öyle çok da üst düzey takımlar yok. Brugge'nin bu sezon oynadığı en önemli takımlar Anderlecht, Standart Liege ve Torino; yani baktığımızda bu sezon çok iyi diyebileceğimiz takımlara karşı maç yapmamışlar.

Temsilcimiz ise bu sezon Liverpool, Arsenal ve Tottenham gibi üst düzey takımlara karşı gayet başarılı maçlar oynadı ve neler yapabileceğini gösterdi.

Bir önceki turda Liverpool gibi dünya düzeyinde ün yapmış bir takımı eleyen Beşiktaş aslında bu kupayı ne kadar çok istediğini de göstermiş oldu.

Maç öncesinde takımımızda Serdar, İsmail, Milosevic ve ismi UEFA'ya bildirilmeyen Sivok eksik olan isimler. Ligde bu hafta oynanan SAİ K.Erciyes maçında takımımız üzerindeki ölü toprağını atarak muhteşem bir futbolla 3 puana ulaşıp liderliğe yükseldi ve bu kritik Brugge maçı öncesi moral depoladı.

Bu kritik maçta Tolgay'ın yükselen performansı, Atiba'nın takıma dönecek olması, Gökhan Töre'nin muhteşem futbolu ve uzun zaman sonra Demba Ba'nın istekli futbolu takımımız adına önemli artılar; bunlardan en önemlisi de Erciyes maçında takımın ortaya koymuş olduğu inanılmaz derecedeki istekli oyun.

Temsilcimiz perşembe gecesi taraftarın müthiş desteğini arakasına alarak daha maçın başlama düdüğünden itibaren rakibe üstünlüğünü kabul ettirecektir. Avrupa Ligi'nde namağlup olan Brugge'ye ilk mağlubiyetini tattıracak ve adını çeyrek finale yazdıran taraf olacaktır ve hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisine de bir hayli moralli çıkacaktır.

Cuma günü Nyon'da ki kura çekiminde kavanozdaki 8 toptan biri olmamız dileğiyle...

YORUMLAR