• Fatih Coşkun
    Fatih Coşkun

    cskn.fth@gmail.com

    11 May 2015 19:32 3536 Okunma

Gerçekten sonucuna çok çok üzüldüğüm bir maç oldu. Bu kadar iyi oynayıpta bir puana razı gelmek beşiktaş adına acı verici bir sonuç oldu. Sezonun ikinci yarısında beşiktaşın en iyi oynadığı maç olmasına rağmen, atamayana atarlar misali az kalsın mağlup oluyordu. Bu yenilgiden sonra şampiyonluk şansının azalmasına rağmen tek tesellimiz bize yaşatılan futbol keyfi oldu. Sosa’nın golünden sonra pozisyonlardan bir tanesi atılsa , bugün medyada çok farklı şeyler konuşulacaktı, nitekim maç eminim ki farka gidecekti ve bu futboldan sonrada herkes beşiktaşın şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu konuşacaktı. Maalesef Beşiktaş mağlup oldu ve bugün bunları konuşmak durumundayız.

Oyuna gelecek olursak ben sezonun bu yarısında 4 büyük takımlardan hiç birisi beşiktaşın oynadığı bu futbolu oynayamadı. Bugün Demba ba ve Olcay hariç takım gerçekten çok iyiydi. Özellikle Sosa, Gökhan Töre ikilisi ve Atiba, Tolgay ikilisi çok iyiydi. Gökhan Törenin sağ kanattan sol ayağı ile çektiği, kaleci ardından üst direkte ptlayan top maçın kader anıydı. Aslında kader anlarından birisiydi. Hele ki Demba ba’nın kaçrdığı, dokunamadığı toplar var ki adeta saç baş yoldurdu taraftara. Olcay bir maç var bir maç yok, maçın ikinci yarısı başlarken pektemek girmeliydi oyuna, ayrıca Demba ba’nın bu kadar fiziksiz olduğu bir dönemde bu kadar sahada kalmasına gerçekten anlam veremedim. Elinde Cenk Tosun gibi bir golcün varsa ve acil gole ihtiyacın varsa oyuna almak için 81. Dakikaya kadar beklemeyeceksin. Her zaman 90+5 olamayabilri, her zaman hakem +5 vermeyebilir, her zaman futbol şanşı yanında olmayabilir. Hep söylediğim gibi Bilic eğer Beşiktaş’ta kalacaksa maçı okuayı öğrenmeli, yoksa daha çok şerefli ikincilikler, üçüncülükler yaşanır. Defansa gelecek olursa pek iş düşmedizaten Sivok döndükten sonra defans gayet verimli oynuyor,burada Günay’a bir parantez açmak istiyorum, Bu kadar genç olup bu kadar özgüveni olan ve kalede bu kadar iyi duran tüm liglerde Thibaut Nicolas Marc Courtois den sonra Avrupa’nın bu yaşta en iyi kalecidir. Seneye kalemiz emin ellerde olduğunu düşünüyorum, tabii teknik heyetin takdiri ne olur bilinmez.

Hakeme gelecek olursak bu kadar kritik bir maçta, bu kadar kötü bir maç yönetilemez. Penaltıyı vermiyosun, Gol’den önceki faulu görmüyosun, top yarım metre taca çıkıyor vermiyosun, faulleri vermiyosun, takdir haklarını Antep’ten yana kullanıyosun, açıkcası bazen Beşiktaş’a bir oyun mu oynanıyor bazen düşünmeden edemiyorum.

Şunu da söylemem gerekir, bu kadar maç trafiğinin içinde, statsız, 3 ay para almadan, hakemlerin bu kadar aleyhtarlığına rağmen şampiyonlık yarışını bu noktaya kadar bırakmadıkları için takımımıza bir teşekkürü borç bilirim. Henüz hiçbir şeyin bitmediğin, inşallah diğer takımlarında puan kaybedeceğini düşünüyorum.

Fatih Coşkun / fatihcoskun@futbol1903.com

YORUMLAR