• Emre Yıldırım
    Emre Yıldırım

    emreyil1903@gmail.com

    08 Mar 2015 23:24 2902 Okunma

Sivas Türkiye'nin en zor deplasmanlarından biri. Bu sezon oynadığımız derbiler ve Eskişehir maçı dahil en kötü futbolu sergiledik. Ancak yapamadığımiz şeyleri de yaptık. Kötü oynasak da kazanmak ve son dakikalarda oyunu tutmak. İlk yarı Beşiktaş oynamaya Sivas ise rakibini bozmaya çalıştı. Bunda etkili de olduğunu söyleyebiliriz Ancak Sergen hocanın sert futbolu yıllar önceki Samet Aybaba'nin Beşiktaş maçlarındaki iticiliğini hatırlattı bana. Futbol topla oynanan bir oyun ve rakibe mudahaleleriniz faul olarak değerlendirilir. Bu rakibe müdahaleler bir hayli fazla olmasına rağmen Sergen hocanın 4.hakeme itirazı bir hayli tuhaf geldi bana. Tolgay'ın erken oyuna girmesi ilk yarının sonlarına doğru etkili oldu ve driplinklerle çıkmaya çalıştı. Bu arada Opare bence hakemin çok ucuz bir sarı kartına denk geldi çünkü yaptığı hareket topaydı. Ve defanstan top çıkarmada Pedro'nun yokluğunu aramamıza rağmen Necip'in harika pası Atiba'nin düzgün son vuruşuyla birleşince güzel bir gol oldu.Ve ilk yarıda bence bir kırılma noktası da Olcay'ın sırtına çarpan topun elke oynama olarak değerlendirilmesi oldu.

İkinci yarıda Beşiktaş baskılı başladı ve ilk 10 dakika rakibe hissettirdi. Ancak Opare'nin kartından dolayı rahat hareket edememesi ve Ba'nın vasat performansı Sivas' in bir hayli pozisyon kacçırmasına neden oldu. Ba kaleci hatasıyla net bir gol de kaçırdı. Bu bölümü mücadele gücüyle iyi atlattık ve son dakikadaki Utaka'nın pozisyonunda şans da yanımızdaydı. Ayrıca Töre'nin etkisiz oyunu ardindan oyuna giren Kerim'de kontralarla etkili olmaya calıştı ama Ba ve Olcay sonuç getiremedi. Son dakikalarda oyuna giren Mustafa diğer haftalara oranla daha derli toplu bir performans ortaya koydu ve ayağında top tuttu. Uzatma bölümünde Bülent Yıldırım her geçen dakikayı maça ekledi. Fenerbahçe Beşiktaş maçında da böyle hassas davransaydı keşke.

Sonuç olarak kötü olduğumuz bir maçı kazanmayı bildik. Necip'in önderliğinde savunmamızın iyi performansı ve mücadele gücü galibiyeti getirdi. İlerleyen haftalarda daha iyi performans gösterip liderliği almalıyız Beşiktaş varsa her zaman umut vardır.

YORUMLAR