• Emre Yıldırım
    Emre Yıldırım

    emreyil1903@gmail.com

    16 Mar 2015 07:50 2574 Okunma

Beşiktaş'ımızın son haftalarda düşen performansının yeniden yükselişe geçmeye başladığı maç oldu Erciyes maçı. Her ne kadar Brugge maçının moral bozukluğu olsa da oyuncularımız liderliği ne kadar istediklerini çok güzel sahaya yansıttı. Ve bu da bize farklı bir galibiyet getirdi.

Maça Gökhan Töre'nin müthiş golüyle başladık. Burada Gökhan'a ayrı bir parantez açacağım. Gerçekten bu maçta da hem savunma hem hücum anlamında kusursuza yakın oynadı ve ligin en iyi açık oyuncusu olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sonra Olcay'ın ceza sahası içinde yerde kalması ile hakem penaltı noktasını gösterdi. Burada pozisyon net penaltı ama Olcay'ın da almayı bildiğini söylersek yanılmış olmayız ve Ba klasik penaltı vuruşlarından birini daha gerçekleştirmiş oldu. Ve İlk yarının sonlarına doğru bu sefer Ba'nın klas pasına aynı güzellikle vuran Olcay'ındı sahne.

İlk yarı tamamen Beşiktaş kontrolü ve baskısı ile geçti. İkinci yarı ise daha kontrollü ve aktif dinlenen bir Beşiktaş vardı sahada. İkinci yarının ilk dakikalarında Drenthe duran toptan harika bir gol kaydetti. Ardından Erciyes biraz daha bastırdı ve bir top direkten döndü. Ve günün iyilerinden olan ancak daha önemlisi gol atmasına en çok sevindiğim Mustafa Pektemek çıktı sahneye. Pes etmeyen kişiliği her ne kadar kendisine birçok talihsizlik yaşatmış olsa da golü atmasına da çok yardımcı oldu hiç şüphesiz. Bu arada Erciyes'in kendi kalesine attığı bir gol vardı bence gol değerlendirilmemesi doğru çünkü hakem düdüğü çalıp oyunu durdurmuştu ancak yanlış olan hakemin arkadan çift ayağı ile giren oyuncuya sarı kartı bile es geçmesi oldu. Bugün Motta'ya da biraz yedek kalmanın yaradığını gördük Son zamanlardaki vasat çizgisinden uzaktı ve golünü de attı. Son olarak Necip'e de değinmem gerekiyor. Beşiktaş özkaynak düzeninden çıkması onu benim gönlümde apayrı bir yere koyuyor zaten. Ve Beşiktaş' ın çocuğu ifadesi kendisine çok yakışıyor. Gerçekten nerede görev verirseniz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bugün sağ bekte Serdar'in yokluğunda görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı geçmiş olsun dileği iletiyorum kendisine.

Sonuçta tam da kazanmanız gereken maçı kazandık. Balıkesir maçı sonrası yazımda herşeyin telafi edileceğini söylemiştim tam da öyle oldu. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada kazanmak ise en önemlisiydi. Kadıköy'e 4 puan önde gitmek büyük avantaj. Önümüzde iki tane çok kritik maç var; Brugge ve Fenerbahçe. Bu maçlarda da aynı futbolu sürdürerek iki maçtan da kayıpsız ayrılmak çok güzel olacaktır. Adım adım şampiyonluklara yaklaşmak dileğiyle...

YORUMLAR